Må - lör: 7:00 till 21:00
(+001) 341-476-281

Klassiska italienska rätter

Italien är en drömdestination för alla som älskar mat och god drink. Men man behöver inte resa för att njuta av de italienska delikatesserna. Man kan ta med Italien till ens hem om man försöker sig på att laga en läcker pasta eller pizza. Om man verkligen vill smaka på italienska delikatesser så bör man också prova risotto, lasagne, minestrone och naturligtvis mozzarella sallader. Italienska köket är en av de mest kända i världen och har påverkat många länders kulinariska kultur. I sin tur påverkades den genom arabiska, grekiska, bysantinska och etruskiska kökets historia. Italienska recept för tusentals år har sett viktiga förändringar med upptäckten av den amerikanska kontinenten när potatis, tomater, majs och peppar togs till Europa. Nu kan man dock heta flera autentiska italienska restauranger som serverar riktiga italienska maträtter utifrån originella italienska recept. Det finns många olika sätt att ta reda på var närmaste italienska restaurang finns och ett av dessa sätt är sidan Tripadvisor.

Olika kända italienska rätter

Focaccia di Recco – Liguria

Focaccia di Recco – Liguria. Denna typ av välkänt bröd, kallat Focaccia, är en typisk och klassisk maträtt med samma namn i Ligurien. På lokal nivå är den känd som fugassa, är mycket tunn och är gjord med färskost kombinerad med vetemjöl, salt, jäst, vatten och extra jungfruolja. Focaccia di Recco är en skyddad geografisk beteckning (BGB) i Europeiska unionen, som är världens första specialmat som skyddas av gemenskapens logotyp. Ribollita – Toscana. Med kärlek, från Florens. Ribolliţa skapades av tjänarna som avsatte mästarnas oavslutade mat (som bröd eller grönsaker) och kokade dem i vatten för att ha något att äta. Denna maträtt kommer från Toscanas “cuzina povera”, en traditionell italiensk matlagning. Denna traditionella biff är kokad med färska grönsaker, potatis, bönor och bröd för en krämig och läcker konsistens. Arancini – Sicilia. Arancini är en traditionell mat eller mellanmål från Trapani, Palermo och Syracuse.Det finns flera varianter av dessa krispiga risbollar och det är säkert en av de mest kända som är fulla av ragout sås, mozzarella och ärter. Arancini på Sicilien är en av de mest utbredda kulinariska ikonerna i södra Italien, men också ett mellanmål som man kan äta på gatan. Pizza Napoletana, kärnan i italiensk matlagning. En pizza kanske kan verka som en enkel sak att tillaga dock så krävs det konst och mer än bara några ingredienser för att göra en riktig italiensk pizza. Några av de ingredienser som krävs är tomater, mozzarellaost, extra jungfruolja och basilika. Den mest kända smaken är Margherita. Legenden säger att denna traditionella italienska mat skapades år 1889 av Napoleon Raffaele Esposito, när Margherita de Savoia (Drottning av Konungariket Italien) besökte staden.

Hur man bakar Tiramisu

För att baka Tiramisu behöver man 2 packs smör (2×200 gram) champagne puddingar, 400 gram osaltad Philadelphia ost, 100 gram socker, 4 färska ägg, 2 koppar bittert kaffe (filter) och 4-5 matskedar kakao. Förberedelsesmetodet går till på så sätt att man ska förbereda det bittra kaffet med hjälp av en kaffemaskin och sedan låta det svalna. Alla andra ingredienser förutom osten ska blandas och vispas väl. Sist bör man tilläga osten direkt från kylskåpet och vispa separat innan den blandas med resten av ingredienserna. Man bör strö kakao över bakelserna på slutet och de bör även låta att kylas i minst tre timmar före serveringen.

Comments are closed.